Milyen hosszú legyen a függöny?

A fényáteresztő és a sötétítő függönyök alapvetően megváltoztathatják egy helyiség jellegét, méghozzá nemcsak színük és mintázatuk, hanem hosszúságuk által is. A függönyök hossza általában a helyiség funkciójától függ, konyhába például rövidebb függönyöket ajánlunk. Az alábbiakban bemutatunk négy különböző függönyhosszt és ezek funkcióit.

 

1. Ablakpárkányig érő függönyhossz

Ez a függönyhossz olyan helyiségekbe ajánlott, ahol gyakran kell kinyitni az ablakot szellőztetés céljából, ilyen helyiség például a konyha, és akár az étkező. Olyan helyekre is javasolt, ahová bejárhatnak a házi kedvencek, illetve gyerekszobába is ez a hossz ajánlott, mert így megóvhatjuk a függönyt a gyors bepiszkolódástól, és a balesetveszélytől sem kell tartanunk.

 

2. Ablakpárkány alá érő függönyhossz

A kb. 20 cm-rel az ablakpárkány alá érő függöny magasabb megjelenést kölcsönöz az adott falnak, ráadásul a padlóburkolatot is könnyebb takarítani, ha nem földig ér a függöny.

 

5996285953177-fuggony-farm-traktoros-nyomott-voile-1-szines-enterior-02.jpg

3. Földig érő függönyök

Klasszikus, elegáns függönyhossz, mely kiválóan alkalmas kisebb szobákba, ugyanis tágasabbá varázsolja a helyiséget. Abban az esetben is előnyös, ha túl kicsi az ablakunk, hiszen eltakarhatjuk vele az előnytelen adottságú nyílászárót.

 

5996285825115-fuggony-manhattan-sotetito-csikos-bronz-enterior.jpg

 

4. Földre omló függönyök 

Különleges hangulatú helyiségek kiváló dekorációs eleme. Romantikus, elegáns és egyben kissé teátrális megjelenést kölcsönöz, azonban csak olyan helyiségekbe ajánljuk, ahogy nincs nagy forgalom, valamint nincs bejárásuk a házi kedvenceknek, és a kisgyerekeknek sem.

 

DIEGO_tuzott_enterior.jpg

 

A megfelelő függönyhossz kiválasztásához az egyéni ízlés mellett vegye figyelembe a karnis méretét, valamint az ablak szélességét és magasságát is. Amennyiben mégsem tud dönteni, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére tanácsadással is!

 

Tekintse meg függönykínálatunkat, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb stílust és méretet!

Tovább a kosárhoz

Kosár tartalma:

Ezek a termékek is érdekelhetik: