10 fontos tudnivaló tapétázók részére

A következőkben 10 fontos tudnivalót és tanácsot osztunk meg, melyek igazán hasznosak lesznek tapétázás előtt állóknak:

 

diego-vintage-reszlet.jpg


1.    Nagyon fontos, hogy tapéta vásárlásakor ellenőrizzük minden tekercs cikkszámát és gyártási számát. Figyeljünk oda a tapéta hátulján megadott illesztésre is!
2.    Szintén lényeges, hogy a tapétázandó felület száraz, sima legyen, ha szükséges, távolítsuk el a laza, pergő részeket, és gletteljük le a falat.
3.    Fontos, hogy a tapétázandó felület színtelen, megfelelően teherbíró, és jó nedvszívó legyen.
4.    A tapétázandó felületet alapozása a tapétaragasztó megfelelően bekevert oldatával, vagy vakolatalapozóval történjen. A tapétázás megkezdése előtt az alapozónak meg kell száradnia.
5.    Papíralapú tapéta felragasztása előtt alaptapéta (makulatúra) felragasztása szükséges. Nem igényel viszont makulatúrát az a vékony papírtapéta, amit 2 mm-re egymásra ragasztanak, vagy a mérettartó tapéták, mint az üvegszövet, vagy a gyapjúrostos vlies tapéta.  
6.    A nehéz vagy vinyl tapétákhoz javasolt speciális ragasztót a gyártói előírásoknak megfelelően használjuk fel, és szükség esetén adjunk hozzá 20-30%-os diszperziós ragasztót is.
7.    A soron következő tapétacsíkot az előzőhöz illesztve tegyük fel, majd kefével, vagy hengerrel simítsuk el.
8.    A ragasztómaradékokat azonnal távolítsuk el. A tapétázandó helyiségben kerüljük az erős fűtést, illetve a huzatot is.
9.    Felragasztás előtt három csíkot tegyünk egymás mellé, és ellenőrizzük az áru minőségét, szín- és mintaazonosságát.
10.    Reklamációt a DIEGO áruházakban a mintadarabokkal, és a gyári címkével együtt fogadhatnak el.

Tovább a kosárhoz

Kosár tartalma:

Ezek a termékek is érdekelhetik: